NEWS LINE
.

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ



Στις 3 Μαίου 2015,πραγματοποιήθηκε φέτος η 2η Ρουμελιώτικη Κουζίνα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Μια γιορτή που τείνει να γίνει θεσμός πραγματοποιήθηκε και φέτος για δεύτερη χρονιά στο κεντρικό λιμάνι του Γαλαξιδιού. Είναι η Ρουμελιώτικη Κουζίνα μια γιορτή γεύσεων με παραδοσιακές ρουμελιώτικες συνταγές  και παραδοσιακά προϊόντα απ΄όλη τη Φωκίδα. 
Ο Δήμος Δελφών και η Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξιδίου με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας στα πλαίσια της συνέχισης των προσπαθειών τους για την τουριστική προβολή του τόπου, διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά την Γιορτή Ρουμελιώτικης Κουζίνας σε Ιτέα και Γαλαξίδι. Την Κυριακή 03 Μαιου 2015 στις 12:00 το μεσημέρι στην παραλιακή ζώνη του Γαλαξιδίου διεξήχθη διαγωνισμός μαγειρικής με κριτές τον Ηλία Μαμαλάκη, την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και άλλους γνωστούς και καταξιωμένους ανθρώπους του κλάδου και κυρίως λάτρεις του τόπου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλαξιδίου να παρουσιάζει παραδοσιακούς σκοπούς και να δίνει άλλο τόνο στην καταπληκτική αυτή εκδήλωση.
Υπήρξαν 4 κατηγορίες διαγωνιζομένων παρασκευών και συγκεκριμένα οι κατηγορίες κρέας, ψάρι,πίτες και γλυκά. Συμμετείχαν πολλοί πολίτες από την ευρύτερη περιοχή, ενώ μπορούσε να δηλώσει συμμετοχή οποιοσδήποτε κάτοικος του Δήμου Δελφών. Τα πιάτα έπρεπε να ήταν παραδοσιακά ή τουλάχιστον τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν να ήταν καθαρά Ελληνικά προϊόντα και κατά προτίμηση από τον τόπο. Το διαγωνιστικό μέρος της γιορτής αποτέλεσε πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους κριτές που όπως δήλωσαν στην κάμερα του Lepanto, έμειναν ενθουσιασμένοι με την ποιότητα των φαγητών και με τον στολισμό.
Ξεχωριστή νότα έδωσαν για ακόμη μια χρονιά οι σεφ και το προσωπικό της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας που με τις καταπληκτικές τους δημιουργίες έκλεψαν τα βλέμματα των παρευρισκομένων.
 πηγη: http://lepantortv.gr/ 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΓΑΝΥΜΗΔΗ ΣΤΗΝ 1 ΓΙΟΡΤΗ "ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ"









Δημοσίευση σχολίου

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Back To Top